Rallarvegsrapport nr 1, 6. juni 2013

Skrevet i Nyheter torsdag, 13 juni 2013.

Dette er altså den første i rekken av fire Rallarvegsrapporter. Kanskje kan man også si at det er den minst spennende, for ja, det ligger snø på Rallarvegen fortsatt. Allikevel kan man si at det er en positivt overrasket gjeng som nå har begynt å følge snøsmeltingen på nært hold. Det ligger veldig lite snø i fjellet og Rallarvegen kan sees overraskende mange steder og de bare strekningene er overraskende lange. Vi har sett på bilder fra tidligere år og vi syns snøforholdene ligner slik det var i 2010 og det året var Rallarvegen tidlig farbar med sykkel.

 

 Ustekveikja har som de pleier brøytet veien til kraftverket, åtte kilometer innover fra Haugastøl. Strekningen derfra og opp til Finse er vi i år veldig lite bekymret for. På den veien er det ofte undergangene som pleier å være utfordringen. Vi har ikke vært ute på tur og sett dette på nært hold, men vi er ganske sikre på at det ligger snø der fortsatt. Samtidig er vi ganske sikre på at den strekningen er snøfri rimelig snart. På Finse er smeltingen av isen på Finsevann godt i gang og erfaringen fra tidligere år er at når den først er i gang går det fort. Nå er det jo ikke Finsevann vi skal sykle på til sommeren, derfor kan det være interessant å nevne at vi nå ser Rallarvegen flere steder i fjellsiden under Lille Finsenut. Videre rundt svingen og mot Sandå er snøsmeltingen også godt i gang. Vi har ikke tatt oss inn til Fagernut enda og det er jo der snøen gjerne ligger lengst.

 

Denne uken har hele personalet ved Finse 1222 syklet fra Myrdal til Flåm og der er det snøfritt, det var helt nydelig å sykle ned den irrgrønne Flåmsdalen. De enorme fossefallene bekrefter det vi ser utenfor vinduene på Finse, snøen smelter i rekordfart og det liker vi. Dersom du allerede har lyst til å få deg en smakebit av Rallarvegen kan du leie sykler fra oss på Myrdal stasjon og sykle ned Flåmsdalen. Det hele lover godt, men vi tror også at de tre neste Rallarvegsrapportene er mer spennende enn denne første. Neste rapport legges ut torsdag 13. juni. Nyt vår og sommer i lavlandet – så nyter vi at våren er på vei hit også.

Del denne saken med dine venner